Съществени пропуски и нарушения при разследването на убийството в Цалапица.Със

...
Съществени пропуски и нарушения при разследването на убийството в Цалапица.Със
Коментари Харесай

МВР: Съществени пропуски и нарушения при разследването на убийството в Цалапица

Съществени пропуски и нарушавания при следствието на убийството в Цалапица.Със заповед на министъра на вътрешните работи от 2 август чиновници на Дирекция „ Инспекторат “ и ГДНП направиха обстойна инспекция в ОДМВР – Пловдив за дейностите на полицейските органи по отношение на осъществено в с. Цалапица ликвидиране.

Съществени пропуски и нарушавания при следствието

Проверяващите са открили позволени основни пропуски и нарушавания на нормативните условия, регламентиращи активността, довели до напускането на страната на открития като причинител. Същевременно комисията не е разкрила данни за прикриване на случая или прояви на защита по отношение на двама братя, съпричастни към закононарушението.

Констатирана е и липса на организация за реализиране на издирвателната активност в районно управление (на МВР) – Стамболийски, както и недобро взаимоотношение на районното ръководство с ОДМВР – Пловдив в тази активност.

Във връзка с инспекцията са формирани няколко дисциплинарни производства

Срещу някогашния шеф на ОДМВР – Пловдив старши комисар Васил Костадинов, завършило с издаването на заповед за налагане на дисциплинарно наказване „ уволняване “ за тежко нарушаване на служебната дисциплинираност. Срещу гл. контрольор Ангел Керпиев – шеф на районно управление (на МВР) – Стамболийски, завършило с издаването на заповед за дисциплинарно наказване „ уволняване “ за „ действия, несъвместими с етичните правила за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи, с които се уронва престижа на службата “. Срещу контрольор Дамян Капов, група „ Криминална полиция “ към районно управление (на МВР) – Стамболийски при ОДМВР – Пловдив, за което се планува налагане на дисциплинарно наказване „ уволняване “ за „ действия, несъвместими с етичните правила за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи, уронващи престижа на службата. Служителят краткотрайно е отхвърлен от служба.

Срокът на производството е до 25 декември.

Както Safenews писа, килърът на Димитър Малинов от пловдивското село Цалапица е бил арестуван в Нидерландия. След това обаче е бил освободен. Това излиза наяве от обява на “24 часа “, които цитират свои източници.

30-годишният Рангел Бизюрев се търси с европейска заповед за арест. Той е бил задържан в Нидерландия през септември.

Димитър Малинов изчезна на 20 юли. Шест дни фамилията му разчиташе на полицията, само че най-после потърси помощ и от медиите. На идващия ден тялото на младия мъж бе намерено заровено в землището на селото.

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР