Съществен пропуск на полицаите, веднага спряхме отпуската на шефа на

...
Съществен пропуск на полицаите, веднага спряхме отпуската на шефа на
Коментари Харесай

Вътрешният министър останал изненадан от прекъснатите дебати по вота на недоверие

Съществен пропуск на служителите на реда, незабавно спряхме отпуската на шефа на Районното ръководство. Възползвал се е от нарушаване на разпоредбите. Директорът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив ще реши каква отговорност да бъде понесена. Това сподели вътрешният министър Валентин Радев в ефира на Българска национална телевизия във връзка вчерашното бягство на мъж от ареста. По думите му мъжът е пуснат до тоалетна, която не е била с по-засилени ограничения за сигурност.
Избягалият в Ловеч го хванахме за 52 часа, аз се пробвам като министър да виждам трендовете, добави Радев и сподели, че множеството избягали пандизчии биват хванати. Знае се, че не е тежко ранен ​П​ерата (Петър Низамов - бел. ред.). Новината е, че няма тежки пострадвания, разяснява стрелбата от нощес против Петър Низамов вътрешният министър.
Нашата неточност е, че не успяхме да опазим Пелов, пазим всички жители, стъпка ни трябваше, с цел да предотвратим две жертви. Продължаваме да получаваме сигнали за другия избягал пандизчия - Радослав Колев, разясни министърът във връзка с бягството на пандизчиите Владимир Пелов и Радослав Колев от Централния софийски затвор.
Полицията не е премерила силите, с които отива в Ботевград. Ние гледаме ние какво сме създали, моята оценка е, че не са премерени силите. Много добре би трябвало да знаят сътрудниците къде е границата. Доколкото знам, не е имало приложимост на оръжие, посочи Радев във връзка с случилото се в ромската махала на Ботевград. Ние търсим нашите си неточности, а нашите неточности са това - непремерено изпитание. Всички ние би трябвало да сме наясно, че Министерство на вътрешните работи пази всички, разясни вътрешният министър.
Купуваме коли, дадохме им към 500 автомобила нови на полиция, на " Гранична полиция ". Униформите, облеклата - платихме, заплатите - вдигнахме. Синдикатите, които ми дават доста положителни хрумвания - благодаря им. Става въпрос за 1000 служители на реда с полицейски пълномощия - това е записано в управническата стратегия - и ние го направихме, отговори Радев на рецензиите във връзка с Министерство на вътрешните работи.
Петима регионални шефове на Министерство на вътрешните работи ще бъдат осъдени за това, че не са задоволително дейни по мобилните групи. Сега претендентите за служители на реда са задоволително, нашата задача е да създадем специалността още по-привлекателна, стана ясно още от думите на вътрешния министър във връзка с образованието в специалността.

За мен беше изненада, че прекъснаха дебатите по вота на съмнение. Не ГЕРБ реши, че няма потребност от диспути. Ние бяхме готови. Останах учуден, че никой от опозицията не желае да приказва. Не изчерпаха времето за изявления, разяснява дебатите към вота на тематика " Сигурност " Валентин Радев.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР