САЩ забраниха продажбата и вноса на ново комуникационно оборудване от

...
САЩ забраниха продажбата и вноса на ново комуникационно оборудване от
Коментари Харесай

САЩ забраняват продажбата на Huawei и ZTE поради опасения за сигурността

САЩ не разрешиха продажбата и вноса на ново информационно съоръжение от пет китайски компании, в това число Huawei и ZTE, заради опасения за националната сигурност, съобщи Би Би Си.

Други изброени компании включват Hikvision, Dahua и Hytera, които създават съоръжение за видеонаблюдение и двупосочни радиосистеми.

Huawei и други компании по-рано отхвърлиха да дават данни на китайското държавно управление.

Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати (FCC) съобщи, че нейните членове са дали своят вот единомислещо в петък за приемането на новите правила.

„ FCC се ангажира да пази нашата национална сигурност, като подсигурява, че ненадеждно информационно съоръжение не е позволено за потребление в границите на нашите граници “, сподели в изявлениепредседателят на комисията Джесика Розенворсел.

„ Тези нови правила са значима част от нашите настоящи дейности за отбрана на американския народ от закани за националната сигурност, включващи телекомуникации “, добави тя.

Тъй като възбраната няма назад деяние, изброените компании могат да продължат да продават артикули, утвърдени преди този момент за продажба в Съединени американски щати.

FCC съобщи обаче, че търси коментар по отношение на бъдещи проверки на разпоредбите по отношение на оборудването, което към този момент е позволено за импорт или продажба, което значи, че е допустимо съществуващите позволения също да бъдат анулирани в бъдеще.

Ограниченията в Съединени американски щати са последните, наложени против китайски софтуерни компании след опасения за шпионаж, към които американските чиновници стават все по-предпазливи през последните години.

При администрацията на Барак Обама дейностите, предопределени да лимитират достъпа на китайските телекомуникационни компании до американския пазар, за първи път пуснаха корени.След това те бяха ускорени по време на президентството на Доналд Тръмп и продължиха при ръководството на сегашния президент на Съединени американски щати Джо Байдън.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР