САЩ забрани продажбата на телефони на китайските производители Huawei Technologies

...
САЩ забрани продажбата на телефони на китайските производители Huawei Technologies
Коментари Харесай

САЩ забрани китайските телефони във военните си бази по света

САЩ забрани продажбата на телефони на китайските производители Huawei Technologies и ZTE Corp. във военните си бази по света, откакто Пентагонът предизвести, че устройствата съставляват риск за сигурността на военния личен състав и интервенции.

" Устройствата Huawei и ZTE могат да съставляват недопустим риск за личния състав, информацията и задачите ", съобщи представителят на Пентагона Майор Дейв Ийстбърн.

Федералното бюро за следствие (ФБР), чиято задача е да пази вътрешната сигурност на Съединени американски щати, е обезпокоено от рисковете, подбудени от потреблението на американските телекомуникационни мрежи от компании и организации, обвързани с непознати държавни управления.

Huawei сподели в изказване, че остава " ангажирана с неприкритост и бистрота във всичко, което вършим и желаеме да бъде ясно, че никое държавно управление в никакъв случай не ни е поискало да компрометираме сигурността или целостта на някоя от нашите мрежи или устройства ".

Основателят на компанията Рен Джънгфей е някогашен офицер от Народната освободителна войска на Китай и има близки връзки с китайското държавно управление, съгласно американското разузнаване.

Още през 2012 година разследващите служби на Съединени американски щати показаха ZTE и Huawei като вероятни закани за американската сигурност поради връзките им с китайската комунистическа партия. Huawei непрекъснато отхвърля тези обвинявания, потвърждавайки, че компанията е благосъстоятелност на Рен и личните й чиновници.

Отделно, ФБР и други организации проверяват Huawei за вероятни нарушавания на глобите против Иран.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР