САЩ за първи път потвърдиха, че са помогнали на свои

...
САЩ за първи път потвърдиха, че са помогнали на свои
Коментари Харесай

Граждани на САЩ за първи път са напуснали Афганистан по суша

Съединени американски щати за първи път потвърдиха, че са помогнали на свои жители да изоставен Афганистан по сухопътен маршрут, предадоха международните организации.

Четиричленно семейство, включващо три деца, " е напуснало сполучливо Афганистан по сухопътен маршрут ". Американците са били посрещнати на границата от личен състав на американско посолство в прилежаща страна, сподели чиновник на администрацията на президента Джо Байдън.

Той не разкри детайлности за евакуацията, нито страната, в която са отишли евакуираните, базирайки се на съображения за сигурност и на нуждата да се резервира използваемостта на маршрута за възможни бъдещи интервенции. Цитираният източник обаче посочи, че талибаните, които взеха властта в Афганистан в средата на предишния месец, са били известени за евакуацията и не са я осуетили.

Американският конгресмен от щата Тексас Рони Джаксън разкри, че четиримата евакуирани са от неговия изборен регион. Според него американците са били изведени от Афганистан за две седмици и след голям брой закани за живота им.

Това е първият случай, когато Съединени американски щати удостоверяват, че са направили евакуация от Афганистан по суша, откогато предходната седмица завършиха своите действия за извеждане на хора по въздух след окончателното евакуиране на американските войски на 31 август.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР