САЩ ясно заявиха пред Русия, че ще предприемат действия срещу

...
САЩ ясно заявиха пред Русия, че ще предприемат действия срещу
Коментари Харесай

САЩ ще предприемат действия срещу хакери на руска земя

САЩ ясно обявиха пред Русия, че ще подхващат дейности против хакери на съветска земя, в случай че Москва не го направи. Съответните изказвания бяха направени във вторник от държавния секретар Антъни Блинкън на конференция във Вашингтон, отдадена на новите технологии и проблемите на сигурността, предава ТАСС, заяви организация " Фокус ".

„ Работим за сливане на съдружниците, с цел да отговорим групово на злонамерени кибердейности от други. Това е по този начин от хакването на SolarWinds “, сподели той. Според държавния секретар 22 страни са подкрепили версията на Съединени американски щати за хипотетично присъединяване на Русия в офанзивата. „ Това е значимо, тъй като когато приказваме с един глас, ние сме по-ефективни при въздържане на бъдещи офанзиви “, добави той.

„ В хода на нашето взаимоотношение с Русия, нашият сигнал е явен: страните, приютяващи киберпрестъпници, са виновни за предприемането на дейности. Ако не го създадат, ние ще го създадем “, сподели държавният секретар. Блинкън сподели, че Съединени американски щати ускоряват своя дипломатически потенциал за противопоставяне на транснационалната киберпрестъпност.

Темата за заканите в киберпространството закупи изключително значение в Съединени американски щати през последните месеци. В началото на май хакери от групата DarkSide проникнаха в системите на американската компания за тръбопроводи Colonial Pipeline. Според американските разследващи служби DarkSide може да бъде основана на територията на Руската федерация или Източна Европа, само че не е обвързвана с страната. На 31 май последва офанзива против мрежата на американския клон на JBS. Според пресслужбата на Белия дом компанията счита, че зад нападението стои незаконната организация REvil, намираща се евентуално в Русия. На същата група се приписва офанзивата, осъществена при започване на юли в мрежата Kaseya.

На 4 юни съветският президент Владимир Путин дефинира обвиняванията против Москва в хакерски атаки против американски компании като смешни и нелепи. Неговият прессекретар Дмитрий Песков увери, че Москва неотложно ще прегледа апелите на Вашингтон по отношение на хакерската офанзива против предприятието JBS, в случай че има такива. Той акцентира, че Русия няма данни за уредниците на хакерските атаки против тази компания. Песков също означи, че американската страна не е изпращала никакви претенции до Кремъл по отношение на нападението над Kaseya.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР