САЩ включиха в черния списък на терористите лидера на палестинското

...
САЩ включиха в черния списък на терористите лидера на палестинското
Коментари Харесай

Водачът на "Хамас" влезе в американския черен списък на терористите

САЩ включиха в черния лист на терористите водача на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " Исмаил Хания, заяви Държавният департамент, представен от " Франс прес ".

Държавният секретар Рекс Тилърсън уточни, че лидерът на придвижването, което ръководи линията Газа повече от 10 години, " заплашва стабилността в Близкия изток и саботира мирния развой " с Израел. " Хамас " участва в американския лист на задграничните терористични организации от 1997 година, напомня Агенция Франс Прес.

" Хания поддържа тесни връзки с въоръженото крило на " Хамас " и е последовател на въоръжената битка, в това число против цивилни. Той е обвинен, че е забъркан в терористични набези против израелци, а придвижването му е отговорно за гибелта на 17 американци, убити при терористични офанзиви ", уточни американската дипломация.

След като в края на 2017 година Доналд Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел, Хания съобщи, че с това са преминати всички граници на допустимото, а палестинската самостоятелна власт от този момент отхвърля всякакво ходатайство на Вашингтон в мирните договаряния с Израел.

Държавният департамент включи през днешния ден в черния лист и три групировки: палестинското придвижване " Харакат ас Сабирин " ( " настоящо в линията Газа и на Западния бряг и подкрепяно от Иран " ); " Лиуа ал Таура " - формация, появила се през 2016 година в Египет; и " Хасм " - египетска организация, основана през 2015 година /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР