САЩ видяха редица грешки от страна на Русия при нахлуването

...
САЩ видяха редица грешки от страна на Русия при нахлуването
Коментари Харесай

Руснаците допуснаха редица грешки в Украйна, смята Лойд Остин

САЩ " видяха редица неточности " от страна на Русия при нахлуването й в Украйна, съобщи американският министър на защитата Лойд Остин в изявление за CNN, взето в София, оповестява БГНЕС.

В събота е формалното посещаване на шефа на Пентагона у нас.

По думите му руснаците " не са напреднали толкоз бързо, колкото биха желали ". Остин сподели, че руснаците са се " борили с логистиката " и не е видял доказателства за " положително потребление на тактическото разузнаване ", нито " консолидиране на въздушния потенциал с наземна маневра ". " Има редица неща, които чакахме да забележим, само че просто не ти видяхме. Руснаците в действителност имаха някои проблеми. Така че доста от техните догатки не се потвърдиха ", сподели той.

От началото на нашествието в Украйна преди близо месец, съветските войски бомбардираха и унищожиха огромни елементи от градове, в това число Мариупол и Харков, само че Украйна съумя да попречи на Русия да превземе огромни елементи от страната, в това число столицата Киев.

" Мисля, че (Русия) си е представяла, че ще се движат бързо и доста бързо ще завладяват столицата. Те не съумяха да създадат това ", сподели шефът на Пентагона. Изправена пред яростна украинска опозиция против нейната инвазия, Русия също се оправя с ниския морал на войските.

Остин също беше запитан за позицията на Китай във връзка с войната. Русия също е поискала военна поддръжка и икономическа помощ от Китай, споделиха двама американски чиновници пред CNN тази седмица. Китай е посочил известна подготвеност да даде помощ на Русия, съгласно дипломатическа депеша на Съединени американски щати до съдружниците. И Русия, и Пекин отхвърлиха да е имало сходни претенции.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР