САЩ вероятно ще трябва да добавят повече постоянни или ротационни

...
САЩ вероятно ще трябва да добавят повече постоянни или ротационни
Коментари Харесай

Ген. Тод Уолтърс: В България и в Европа може да се наложи разполагане на повече сили на НАТО

САЩ евентуално ще би трябвало да прибавят повече непрекъснати или ротационни сили в Европа след съветската инвазия в Украйна, декларира пред Конгреса ръководителят на Европейското командване на Съединени американски щати, без да прецизира по кое време и какъв брой.

Генерал Тод Уолтърс, който извършва и длъжността висш съюзен командващ на НАТО, споделя, че решенията ще се основават на дейностите на европейските страни, изключително в отговор на нуждата от създаване на четири спомагателни бойни групи на НАТО, които се основават в България, Унгария, Словакия и Румъния. Групите са опит да се защитят и успокоят страните от източния фланг на Европа.

" Моите съмнения са, че към момента ще имаме потребност от повече ", споделя Уолтърс пред сенатската комисия по въоръжените сили.

Запитан за ранните разследващи данни на Съединени американски щати, които допускаха, че Русия бързо ще завладее Украйна, Уолтърс съобщи, че може да е имало " пропуск в информацията ". Той споделя, че този детайл ще бъде прегледан при по-широките прегледи на реакцията на Съединени американски щати във войната.

По отношение на потреблението на хиперзвукови оръжия от Русия в Украйна Уолтърс сподели, че е имало " многочислени " изстрелвания, които са изглеждали като опит на Путин да показва опциите на своята войска.

" Не мисля, че те са били сполучливи ", прибавя той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР