САЩ вероятно ще получат обещаваща френска ваксина срещу COVID-19 преди

...
САЩ вероятно ще получат обещаваща френска ваксина срещу COVID-19 преди
Коментари Харесай

САЩ може да получи френска коронавирусна ваксина преди всички в Европа и света

Съединени американски щати евентуално ще получат обещаваща френска ваксина против COVID-19 преди останалата част от света - тъй като първи са изляла милиони в проучванията на лекарството.

Фармацевтичният колос Sanofi , който се ангажира бързо да сътвори имунизацията, ще изпрати дози в Съединени американски щати преди останалата част от Европа , в случай че компанията успее да я сътвори, съгласно Bloomberg News.

" Правителството на Съединени американски щати има право н а най-голямата предварителна поръчка, тъй като е вложено в поемането на риск ", разяснява изпълнителният шеф на Sanofi Пол Хъдсън.

" Това ще стане, тъй като са вложили, с цел да опитат да защитят своето население, с цел да рестартират стопанската система си . "
 СЗО има 8 съществени претенденти за ваксина
СЗО има 8 съществени претенденти за ваксина

7,4 милиарда евро са обещани преди седмица от водачи от 40 страни

Съединени американски щати към този момент са финансирали 30 милиона $ за проучвания на компанията, която има за цел да прави 600 милиона дози годишно , посредством Американския биомедицинска организация за научни проучвания и развиване. През февруари е разширено партньорството сред организацията и фармацевтичната компания.

Хъдсън добави, че връзката би трябвало да служи като " модел " за това по какъв начин би трябвало да работи съдействието на държавно управление с фармацевтична промишленост .

Китай също е отпред в мобилизиращите старания за създаване на ваксина, разяснява той.

" Така че тези две стопански системи ще бъдат имунизирани първи , по тази причина стана толкоз значимо да се опитаме да създадем спор в Европа, който да каже: " Не позволявайте на Европа да изостане ", изяснява Хъдсън.

Той приканва европейските страни да усилят финансирането на проучванията за медикаменти за битка с пандемията.
 Работят върху 70 ваксини против ковид
Работят върху 70 ваксини против ковид

Компаниите създават ваксини с невиждана скорост, защото наподобява, че вирусът няма да бъде овладян единствено с ограничения за обществена отдалеченост и изолираност

Но до момента в който инвестицията слага Съединени американски щати преди всичко по дози ваксини , тя може да бъде единствено дни или седмици пред другите страни , разяснява Хъдсън.

Междувременно френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Ангела Меркел управляват фонд за близо 8 милиарда евро , с цел да поддържат справедливото систематизиране на имунизациите.

Която и страна да успее да изведе на пазара коронавирусна ваксина, най-вероятно ще изиска благосъстоятелност върху част от процеса на дистрибуция, съобщи Кришна Кумар, старши икономист и шеф на интернационалните проучвания в мозъчния концерн РАНД.

" Не можем даже да търгуваме между тях, без да се впускаме въе въпроси за цените и така нататък Няма да е елементарно да се измислят договореностите ", добавя отй.

Съединени американски щати имат дългогодишни връзки със Sanofi , в това число им даде премия в размер на 226 милиона $ през декември за увеличение на опциите за произвеждане на ваксина против грипна пандемия.

 Европейска комисия събра 7,4 милиарда евро за ваксина за Covid-19
Европейска комисия събра 7,4 милиарда евро за ваксина за Covid-19

Цената на бездействието ще е по-висока, както за животите, по този начин и за ресурсите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР