САЩ, Великобритания и страните от ЕС в Съвета за сигурност

...
САЩ, Великобритания и страните от ЕС в Съвета за сигурност
Коментари Харесай

САЩ, Великобритания и ЕС обвиниха Беларус за мигрантската криза

САЩ, Англия и страните от Европейски Съюз в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации считат, че миграционната рецесия на границата с Полша е основана от Беларус и я осъждат. Това се споделя в взаимното изказване на гореспоменатите страни, публикувано в четвъртък след резултатите от закрити съвещания в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Естония, Франция, Ирландия, Норвегия, Англия, Съединени американски щати, дружно с Албания, излязоха с „ осъждането на проведеното инструментализиране на хора, чийто живот и благоденствие са застрашени ", както те считат, „ в политически интерес на Беларус ".

По мнението на горепосочените страни Минск преследва задачата да „ дестабилизира обстановката по външните граници на прилежащите страни и Европейски Съюз и да отклони вниманието от нарушаванията на правата на индивида в самата Беларус ".

Нови наказания

Страните са подготвени да обсъдят наказания против управляващите на Беларус и тези, които съгласно тях способстват за миграционната рецесия на границата с Полша.

„ Заедно показваме взаимност с Полша и Литва и сме подготвени да обсъдим по-нататъшни ограничения, които можем да предприемем, с цел да ги подкрепим, както и ограничения против тези, които са забъркани в дейностите на режима на [президента Александър] Лукашенко на границите на Евросъюза ", се споделя в известието.

Страните дадоха обещание да запазят единството и решимостта да защитят Европейския съюз от "хибридни интервенции на беларуските управляващи ". Те също по този начин приканиха за съдействие страните на генезис на мигрантите, които би трябвало да предупредят своите жители „ да не попаднат в клопката на беларуските управляващи ".

Западните страни също приканиха Минск да даде на мигрантите нужната протекция и помощ.

„ Подчертаваме, че всички дейности би трябвало да се подхващат въз основа на фундаментални полезности, с цел да се защитят животите на хората ", се споделя в документа.

Заплаха за районната сигурност

Страните също по този начин считат беларуските управляващи за опасност за районната сигурност и приканват за ограничения против тях.

Според тях дейностите на управляващите в Минск "са неприемливи и изискват твърда интернационална реакция и взаимоотношение, с цел да изправят Беларус пред правораздаването ".

„ Тази [ситуация] демонстрира, че режимът на [президента на Беларус Александър] Лукашенко се трансформира в опасност за районната непоклатимост ", считат създателите на изказването.

Кризата на границата на Беларус с Латвия, Литва и Полша, където мигрантите се втурнаха от началото на годината, внезапно ескалира на 8 ноември. Няколко хиляди души пристигнаха от беларуската страна до полската граница и не напуснаха граничната зона. Някои от тях се пробваха да влязат на територията на Полша, счупвайки оградата с бодлива тел.

Страните от Европейски Съюз упрекват Минск в съзнателно ескалация на рецесията и приканват за налагане на наказания. Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че самите западни страни са отговорни за тази обстановка, защото поради техните дейности хората бягат от войни в родните си страни.

източник: Поглед инфо
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР