САЩ вече налагат мита на потребителски стоки от Китай на

...
САЩ вече налагат мита на потребителски стоки от Китай на
Коментари Харесай

САЩ вече събират 15% мито върху потребителски стоки от Китай

Съединени американски щати към този момент постановат мита на потребителски артикули от Китай на стойност 125 милиарда $. В същото време от неделя в деяние влязоха митата за още групи артикули, с които Китай полза американския внос.

Това е следващият епизод от комерсиалната война сред двете страни, макар че се чака договарянията сред Съединени американски щати и Китай да бъдат обновени през септември, съобщи Ройтерс.

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп към този момент ще събира по 15% мита върху потребителски артикули. В това число влизат електроника, както и разнообразни типове обувки.

Китай пък към този момент полза с 5 на 100 американския недопечен нефт, както и други артикули, чиито импорт се прави оценка на 75 милиарда $. Ответните мита бяха оповестени през август и част от тях влизат в действие от първия ден на септември, а останалите ще са факт от декември.

Допълнителните мита са в размер на 5 и 10 на 100. Те засягат 1717 типа артикули от общо над 5000, които Китай внася от Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР