САЩ вдигнаха митата върху вноса на соларни панели и перални

...
САЩ вдигнаха митата върху вноса на соларни панели и перални
Коментари Харесай

САЩ вдигнаха митата върху вноса на соларни панели и перални машини

САЩ подвигнаха митата върху вноса на слънчеви панели и перални машини, съобщава Би Би Си. Това е в унисон с комерсиалната политика на Доналд Тръмп „ Америка преди всичко “, която цели да отбрани локалните производители от непознатата конкуренция.

Говорител на администрацията съобщи, че тя постоянно ще пази „ американските служащи, фермери, земеделци и предприемачи “. Китай и Южна Корея ще пострадат най-сериозно от повдигането на митата.

Американската интернационална комерсиална комисия е решила, че локалните производители са потърпевши от вносните, по-евтини перални машини и слънчеви панели, след подадени тъжби от локалния производител на техника „ Уърпуул “.

Митата върху соларниите панели са по-ниски от тези, на които са се надявали американските производители, само че върху частите за перални машини са надалеч по-високи от предстоящото.

През първата година, 1,2 милиона импортирани огромни перални машини ще имат 20% мито, а в случай че надвишават тази численост тя ще бъде 50%. Митото върху слънчевите кафези и модули през първата година ще бъде 30%, а към четвъртата година ще падне на 15%. Соларни кафези с обща мощ от 2,5 гигавата, с които могат да се създадат 11,5 милиона слънчеви панела, ще бъдат импортирани без такса.

Акциите на американската компания за бяла техника „ Уърпуул “ се повишиха с 2,5% при съобщаването на новината. Южна Корея реагира яростно, като разгласи, че ще се оплаче на Световната комерсиална организация.

В Южна Корея се създават перални машини с марките „ LG “ и „ Самсунг “. Китай е най-големият производител на слънчеви панели.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР