САЩ възнамеряват в близко бъдеще да монтират първата бойна лазерна

...
САЩ възнамеряват в близко бъдеще да монтират първата бойна лазерна
Коментари Харесай

Монтират първата бойна лазерна система на военен кораб на САЩ

Съединени американски щати имат намерение в близко бъдеще да инсталират първата бойна лазерна система на кораба на американските военноморски сили USS Portland, оповестява порталът Drive.

Уточнява се, че той към този момент е доставен във военна база в Сан Диего.

Според изданието лазерът е създаден от американската военно-промишлена компания Northman Grumman, която завоюва контракт за произвеждане през 2015 година
 Русия пусна видео на разгръщането на новия военен лазер
Русия пусна видео на разгръщането на новия военен лазер " Пересвет "

Способен е да разстройва " дронове, ракети и самолети "

Мощността на лъча ще доближава 150 киловатчаса, което ще разреши дейно поразяване на дребни кораби и безпилотни летателни апарати .

Изпитанията са били планувани за четвъртото тримесечие на финансовата 2019 година, само че това евентуално ще се случи по-късно от плануваното, добавя създателят на материала.

През април 2018 година беше обявено, че USS Portland е въведен в употреба. Той се трансформира в единадесетият десантен транспортен съд от клас " Сан Антонио ". Корабът е планиран да транспортира и поддържа силите на повече от 800 пехотинци. Освен това той може да се употребява за привеждане в деяние и възобновяване на десантни кораби, транспортни средства вид амфибии, както и за транспорт на хеликоптери и конвертоплани MV-22 Osprey.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР