САЩ възнамеряват да прекратят преференциалното търговско третиране на Анкара по

...
САЩ възнамеряват да прекратят преференциалното търговско третиране на Анкара по
Коментари Харесай

САЩ готови да спрат безмитни стоки от Турция

САЩ имат намерение да прекратят преференциалното комерсиално отнасяне на Анкара по стратегия, която разрешава безмитен импорт на някои турски артикули в страната, оповестява електронното издание на водещия гръцки всекидневник " Катемерини ", съобщи Пик. 

``
реклама

Турция към този момент няма право да взе участие в програмата на Общата система за преференции, защото „ е задоволително развита в икономическо отношение “, се споделя в известие от Министерството на търговията на Съединени американски щати. Още през август предходната година от ведомството оповестиха, че ще преразгледат присъединяване на Турция в програмата, откакто Анкара наложи цени върху вноса на американски артикули в отговор на митата на Съединени американски щати за стомана и алуминий.

Отстраняването на Турция от програмата няма да влезе в действие минимум 60 дни след уведомяването на Конгреса, разяснява изданието. 

Турция е една от 120-те страни, които вземат участие в най-старата и най-голяма стратегия за търговски преференции в Съединени американски щати. Тя цели да насърчи икономическото развиване в страните посредством унищожаване на митата върху хиляди артикули. Турският импорт в Съединени американски щати по програмата за 2017 година възлиза на 1,66 милиарда $, или 17,7% от общия импорт от страната, демонстрират данни от Министерството на търговията във Вашингтон. 

Водещите категории за импорт по програмата за преференции са транспортни средства и елементи за транспортни средства, бижута и благородни метали, както и каменни произведения, допълват от редакцията.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР