САЩ въвеждат нови правила за справяне с мигрантския натиск, предаде

...
САЩ въвеждат нови правила за справяне с мигрантския натиск, предаде
Коментари Харесай

Нови правила срещу мигрантски натиск към САЩ

Съединени американски щати вкарват нови правила за справяне с мигрантския напън, съобщи БНР. Това стана след прекратените от нощес на наложени Ковид ограничавания, посочени в тъй наречените наредба 42, които блокираха доста мигранти на границата сред Съединени американски щати и Мексико.

Много мигранти са газеха реките, катериха се по стени и диги с цел да влязат на територията на Съединени американски щати преди предстоящата анулация на наредба 42.

Над 10 000 мигранти бяха хванати да минават дневно нелегално тази седмица.

От нощес без съображение да останат на територията на Съединени американски щати са опитващите се да преминат греницата по противозаконен път. В деяние влизат нови правила за даване на леговище, заменящи наредбата и целящи прекъсването на противозаконното прекосяване на границата.

24 000 гранични патрулни сътрудници и офицери са изпратени да охраняват границата, която „ не е отворена “, съобщи министърът на вътрешната сигурност Алехандро Н. Майоркас.

Според заповедта граничните чиновници са упълномощени да връщат мигранти, в това число хора, търсещи леговище.

От Американския съюз за цивилен свободи (ACLU) са подали тъжба против новите разпореждания, като декларират, че новите правила на администрацията на президента Джо Байдън „ фрапантно лимитират достъпа до леговище в Съединените щати “ и отразяват  политики от ерата на Тръмп.

Майоркас съобщи по-рано тази седмица, че новите правила ще значат по-строги последствия за незаконно преминаващите мигранти, които могат да бъдат депортирани и да им бъде неразрешено да влизат в Съединени американски щати за пет години, в случай че не дават отговор на условията за леговище.

Етикети: мтигрантиновиправилаСАЩ

Свързани изявления

Тръмп ще апелира присъдата за сексуален

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР