САЩ въведоха нови санкции срещу Куба, Венецуела и Никарагуа или

...
САЩ въведоха нови санкции срещу Куба, Венецуела и Никарагуа или
Коментари Харесай

САЩ удари с нови санкции Куба, Венецуела и Никарагуа

САЩ вкараха нови наказания против Куба, Венецуела и Никарагуа или против така наречен от Вашингтон " тройка на тиранията ".
Санкциите засягат компании, свързани с кубинските въоръжени сили, Централната банка на Венецуела и Агенция за привличане на вложения на Лауреано Ортега, наследник на президента на Никарагуа.
Русия разгласи, че е срещу едностранни наказания и че новите американски ограничения против Куба опонират на интернационалното право.
" Обявяваме пет спомагателни ограничавания за Куба, които не разрешават директни финансови транзакции към лица или компании,свързани с армията, разузнаването и службите за сигурност на Куба. Това включва държавната самолетна компания " Аерогавиота ", сподели съветникът по сигурността на Съединени американски щати Джон Болтън.
Вашингтон не разрешава и пътуванията на американци до острова, в случай че нямат родственици там. Болтън приказва още и за полети на съветски военни самолети до Венецуела с незнаен товар и съобщи, че районът би трябвало да остане свободен от вътрешен абсолютизъм и външна доминация. Управляващите в Никарагуа също са наранени.
" Ще преследваме парите на семейството Ортега, която продължава да живее за сметка на мизерията на никарагуанския народ ", безапелационен бе Болтън.
Новите ограничения против Куба последваха значимо решение на Вашигтон. Белият дом анулира възбрана американци да съдят непознати компании,които управляват благосъстоятелност, национализирана от Кастро през 1959 година Това може да засегне канадски и европейски компании.
Хавана отговори, че глобите ще имат отражение върху стопанската система ѝ и подсети за съпротивата на революционерите в Залива на прасетата.
Ще се противопоставим с увереност, както в Хирон, преди 58 години. Ако Америка е решила да се конфронтира, ние няма да се огънем, сподели външният министър на Куба Бруно Родригес.
Москва към този момент отхвърли апела на Вашингтон да изтегли военните си експерти от Венецуела съобщи, че е срещу едностранни наказания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР