САЩ в случай на заплаха за себе си или своите

...
САЩ в случай на заплаха за себе си или своите
Коментари Харесай

Тръмп: В случай на заплаха САЩ ще унищожат КНДР


Съединени американски щати при положение на опасност за себе си или своите съдружници ще „ унищожат “ КНДР. Това съобщи американският президент Доналд Тръмп в първата си тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

„ Съединени американски щати имат голяма мощ и самообладание. Но в случай че би трябвало да защитим себе си или нашите съдружници, то ние не оставаме с различен избор, с изключение на изцяло да унищожим Северна Корея “, съобщи американският водач. Той също по този начин уточни, че сега Вашингтон е подготвен да направи това, само че се надява да не се стига до сходни ограничения.

Тръмп също по този начин благодари на Русия и Китай за това, че са подкрепили новите наказания на Организация на обединените нации против Пхенян, призовавайки за активизиране на напъните на институциите.

„ Възмутително е това, че някои страни освен правят търговия с такива режими, само че и им доставят оръжия и ги поддържат финансово “, сподели още президентът.

Държавният глава още веднъж назова севернокорейския водач „ човек ракета “, който води самоубийствена политика. „ Северна Корея е време да признае, че премахването на нуклеарното оръжие е единственото задоволително бъдеще “, добави той.

В своето изявление президентът разяснява и заканите за сигурността и суверенитета, които по думите му е належащо те да бъдат лимитирани в международен мащаб от Украйна до Южнокитайско море.

В него той не загатна непосредствено Русия и Китай, само че мненията му красноречиво намекваха за дейностите на Москва и Пекин.

„ Трябва да защитим своите страни, техните ползи и тяхното бъдеще. Трябва да отхвърлим заканите за суверенитета - от Украйна до Южнокитайско море “, сподели той и добави, че „ би трябвало да имаме почитание към закона, почитание към границите и почитание към културите “.

Президентът не пропусна и продължаващия спор в Сирия, като съгласно него Съединени американски щати се стремят към деескалация на бойните дейности и политическо контролиране на спора. В речта си Тръмп назова ръководството на сирийския президент „ незаконен режим “ и съобщи, че цел на Вашингтон е решение на спора, което ще показва волята на сирийския народ.

Очаквано Тръмп насочи нова порция остри рецензии към иранското нуклеарно съглашение, наричайки го „ позор “.

„ Честно казано съглашението е позор за Съединени американски щати “ и ще докара до още неприятности, сподели той. Тръмп също по този начин прикани „ целия свят “ да се причисли към настояванията на Вашингтон Иран да постави завършек на устрема за „ гибел и заличаване “.

Американският президент не пропусна и рецесията във Венецуела, акцентирайки, че е належащо в страната да бъде възобновена демокрацията. „ Венецуелският народ гладува, а страната се унищожава “, сподели той и добави, че тази обстановка е неприемлива. По думите му ситуацията се дължи на „ неработещата социалистическа система “.

По отношение на работата на Организация на обединените нации президентът уточни, че триумфът на организацията зависи от независимостта на всички нейни членки.

„ Това е основа за съдействие и триумф. Силните суверенни страни разрешават на другите страни с разнообразни полезности, разнообразни култури и разнообразни фантазии не просто да съществуват, само че и да работят дружно въз основата на взаимно почитание “, уточни той. /АФП, ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР