САЩ успешно свалиха междуконтиненталната ракета по време на учения за

...
САЩ успешно свалиха междуконтиненталната ракета по време на учения за
Коментари Харесай

САЩ с успешен тест за сваляне на междуконтинентална ракета

САЩ сполучливо смъкнаха междуконтиненталната ракета по време на учения за противоракетна защита, заяви Агенцията за противоракетна защита в състава на Пентагона, съобщи БГНЕС.
Това са първите залпови тествания от този жанр – против междуконтиненталната ракета бяха изстреляни две ракети, основна и аварийна. Основната ракета сполучливо е поразила основната част на балистичната ракета, а аварийна ракета е блъснала най-опасния от позиция на нейния бордови компютър чип.
Междуконтиненталната целева ракета беше изстреляна от тестовия полигон на името на Рейгън на атола Кваджалейн в Република Маршалови острови, на повече от 6 400 километра от наземните прехващачи, изстреляни от военновъздушната база " Ванденберг " в Калифорния. Според предварителните резултати всички системи са работили сполучливо. " Системата работи тъкмо по този начин, както е проектирана и резултатите от тестванията демонстрират практическите благоприятни условия на противоракетната защита ", сподели ръководителят на организацията генерал-лейтенант на Военновъздушни сили Самюел Гривс.
Тези проби не са били обявени, макар че " нормално за изстрелването на ракети се оповестява няколко месеца или години по-рано. "
По-ранно медии оповестиха, че Пентагона има намерение да организира проби в понеделник, за експериментиране на способността на Съединени американски щати да смъкват ракети на " съперници като КНДР и Иран ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР