САЩ трябва да спрат да насърчават войната в Украйна и

...
САЩ трябва да спрат да насърчават войната в Украйна и
Коментари Харесай

Бразилия иска САЩ да да спрат да насърчават войната в Украйна и да започнат да говорят за мир

САЩ би трябвало да спрат да " предизвикват войната " в Украйна и " да стартират да приказват за мир ", съобщи бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва в събота в края на визитата си в Китай, заяви Франс прес.

" Съединени американски щати би трябвало да спрат да предизвикват войната и да стартират да приказват за мир, Европейският съюз би трябвало да стартира да приказва за мир ", разгласи Лула пред публицисти в Пекин, преди да отпътува за Обединените арабски емирства. По този метод интернационалната общественост ще може да " убеди " съветския президент Владимир Путин и украинския му сътрудник Володимир Зеленски, че " мирът е в полза на целия свят ", добави бразилският държавен глава.

Лула, който се върна на власт през януари след два мандата в интервала 2003 - 2010 година, направи двудневно посещаване в Китай, с цел да укрепи икономическите връзки с главния си търговски сътрудник. Той също по този начин се възползва от случая, с цел да съобщи, че Бразилия се е " завърнала " на интернационалната сцена и се надява да играе ролята на медиатор в спора в Украйна.

Сега левият водач ще би трябвало да балансира деликатно сред Съединени американски щати, с които поддържа мощни връзки, и Китай.

Пътуването му до Китай включваше най-вече икономическа част в Шанхай и най-вече политическа - в Пекин, където се срещна с президента Си Цзинпин. През февруари той беше на посещаване във Вашингтон.

Лула съобщи, че е уверен, че укрепването на връзките сред Бразилия и Пекин няма да навреди на връзките на страната му със Съединени американски щати.

За разлика от няколко западни сили, Китай и Бразилия в никакъв случай не са налагали финансови наказания на Русия. И двете страни се пробват да се нареждат като медиатори. Бразилският президент застъпва концепцията за основаване на група от страни, чиято цел ще бъде да работи за мира в Украйна, и преди визитата си в Китай даде обещание, че тази група ще бъде основана след завръщането му. След срещата си със Си обаче Лула не заяви други детайлности.

" Необходимо е самообладание ", с цел да се беседва с Путин и Зеленски, акцентира левият бразилски президент. " Но на първо място би трябвало да убедим страните, които доставят оръжия, които предизвикват войната, да спрат ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР