САЩ трябва да очакват, че Европа ще отговори в същия

...
САЩ трябва да очакват, че Европа ще отговори в същия
Коментари Харесай

Ако САЩ слагат интереса си на първо място, и Европа ще го прави, каза германски министър

САЩ би трябвало да чакат, че Европа ще отговори в същия дух, в случай че Вашингтон под лозунга " Америка преди всичко " слага личните си стопански ползи пред ползите на останалите. Това съобщи немският министър на стопанската система и енергетиката Петер Алтмайер, представен от " Ройтерс ".

В изявление за телевизия А Ер Де Алтмайер изясни желанието на Съединени американски щати да блокират построяването на газопровода " Северен поток 2 ", свързващ Русия и Германия през Балтийско море, с интереса на Вашингтон да обезпечи пазари за личния си полутечен природен газ.

Те имат голяма инфраструктура от терминали за полутечен природен газ, която би трябвало да употребяват с облага за тях, сподели Алтмайер, който е непосредствен сподвижник на канцлера Ангела Меркел. Той обаче означи, че втечненият газ ще бъде много по-скъп от газа по тръби, тъй че блокирането на " Северен поток 2 " единствено по себе си няма да подсигурява експорт на Съединени американски щати.

Вестник " Уолстрийт джърнъл " писа в четвъртък, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се опитал да убеди Меркел да се откаже от плана " Северен поток 2 " при срещата им през април. Заместник асистент държавният секретар на Съединени американски щати по въпросите на енергийните запаси Сандра Оудкирк съобщи през вчерашния ден пред публицисти в Берлин, че Съединени американски щати могат да вкарат наказания против компании, в това число европейски, които вземат участие в плана " Северен поток 2 ", добавя ТАСС.

Алтмайер сподели, че Европа ще отговори твърдо на опитите на Съединени американски щати да слагат личните си стопански ползи пред ползите на сътрудниците си.

Съединени американски щати са наши другари и сътрудници и желаеме да пазиме общите си полезности. Ако обаче декларират " Америка преди всичко " и слагат икономическите си ползи пред тези на другите, би трябвало да чакат Европа да се бори за ползите си, сподели Алтмайер. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР