САЩ трябва да изяснят на Израел какви биха били последиците

...
САЩ трябва да изяснят на Израел какви биха били последиците
Коментари Харесай

Египет иска САЩ да разясни на Израел последствията от операцията в Рафах

Съединени американски щати би трябвало да изяснят на Израел какви биха били последствията от боен напън в град Рафах. Това съобщи министърът на външните работи на Египет, представен от Ройтерс.

Преди дни министър председателят Бенямин Нетаняху удостовери, че, последното релативно безвредно място в дребния, препълнен анклав в Газа, макар интернационалния напън Израел да избегне цивилните жертви.

Съюзниците на Израел оказаха напън върху Нетаняху да не нападна Рафах, където повече от един милион разселени хора от други елементи на разрушения анклав са потърсили заслон , без проект за отбрана на цивилните.

" Не е задоволително изразителност, не е задоволително да се изрази съпротива, значимо е също по този начин да се уточни какво, в случай че тази позиция бъде заобиколена, какво, в случай че тази позиция не бъде почетена ", означи египетският външен министър Самех Шукри. Също по този начин зависи от интернационалната общественост и Съединените щати, които са показали отхвърли си при сходна опция, да изяснят какви са следствията, в случай че апелите им не бъдат взети под внимание, добави той.

Той също по този начин предизвести, че филантропичните последствия и загубата на животи, които биха произтекли от израелска наземна офанзива против Рафа, ще бъдат пагубни.
 Израел има подготвен проект за офанзива против Рафах
Израел има подготвен проект за офанзива против Рафах

Натиск от Запада за спокойно решение на кризата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР