САЩ свалиха маската си, за да поемат по прекия път

...
САЩ свалиха маската си, за да поемат по прекия път
Коментари Харесай

Венецуелски министър: САЩ свалиха маската си

САЩ смъкнаха маската си, с цел да поемат по директния път на военната експанзия против Венецуела, съобщи през днешния ден венецуелският министър на защитата Владимир Падрино Лопес. Той повтори, че армията поддържа венецуелския президент Николас Мадуро, съобщи Франс прес.

Очевидно всички способи бяха изчерпани, всички способи за спокоен прелом, осъществен косвено или посредством национално въстание бяха изчерпани и североамериканската империя смъкна маската си и пое по пътя на директната военна експанзия, сподели министърът. Той акцентира, че занапред нататък Венецуела ще вземе всички ограничения, дружно с народа си, с цел да отбрани това, което би трябвало да бъде предпазено.

Доналд Тръмп съобщи, че обмисля военни дейности против Венецуела

Министърът приказва на конференция в Каракас, заобиколен от висшето военно командване на страната, т.е. от военни в униформи с огнестрелни оръжия и ръчни гранатомети, застанали пред танк.

В петък американският президент Доналд Тръмп загатна за американска военна алтернатива във венецуелската рецесия и това породи гнева на венецуелското държавно управление и вълна от рецензии в Латинска Америка.

Съединени американски щати постановиха наказания на президента на Венецуела

Днес министърът на защитата на Венецуела дефинира тези думи на Тръмп като демонстрация на полуда и сподели, че страната му няма да допусне " господата империалисти да я заплашват с оръжия ".

По-рано през днешния ден по време на аудиенция в Картахена в Колумбия американският вицепрезидент Майк Пенс сподели, че Съединени американски щати ще задействат всичката си икономическа и дипломатическа мощност, с цел да оказват помощ за възобновяване на демокрацията във Венецуела. Като част от визитата си Пенс се срещна и с венецуелски бежанци в Колумбия, напуснали родината си, с цел да се спасят от политическата и икономическата неразбория в нея.

Мадуро се присмя на американските наказания против него

Същевременно венецуелският в. " Насионал " написа, че Съединени американски щати са стегнали визовия режим за венецуелците, откакто на 4 август във Венецуела стартира работа
Учредителното заседание, съобщи ТАСС.

На публицисти и депутати било отказано издаване на визи. На пет от шестима елементарни венецуелци, поискали през днешния ден издаване на визи, американското посолство също отказало. По тематиката Учредителното заседание във Венецуела в профил основния прокурор След вота във Венецуела: Започва следствие за имитация Намесва ли се Съединени американски щати във вътрешните работи на Венецуела?
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР