САЩ стартираха програмата Cyber ​​​​Trust Mark, която включва оценка на

...
САЩ стартираха програмата Cyber ​​​​Trust Mark, която включва оценка на
Коментари Харесай

В САЩ стартира програмата Cyber ​​​​Trust Mark – смарт-устройствата със защита срещу кибератаки ще бъдат маркирани със специални значки

Съединени американски щати стартираха програмата Cyber ​​​​Trust Mark, която включва оценка на равнището на сигурност на устройствата за Интернет на нещата и по-специално на всички типове потребителски умни битови уреди, устройства за интелигентен дом и носима смарт-електроника, както и тяхната подобаваща маркировка. Програмата е предопределена да покаже на хората в страната, че обвързваните с интернет устройства, които купуват са предпазени от хакерски атаки.

IoT-устройствата, към които принадлежат и устройствата за потребителска електроника като фитнес тракери, рутери, детски тракери, умни хладилници и така нататък, с право се смятат за уязвими: те идват с елементарни пароли по дифолт и рядко се пускат актуализации за сигурност към тях — хакването на такива устройства постоянно в действителност е елементарно. Нови критерии за сигурност за IoT-устройствата бяха препоръчани (PDF) от Националния институт за стандарти и технологии на Съединени американски щати (NIST).

Списъкът с ограничения за отбрана включва неповторими пароли по дифолт за всяко устройство, отбрана на съхранените и предадени данни, поддръжка на постоянни софтуерни актуализации и принадлежности за разкриване на хакове. Той също по този начин дава стандарти за отбрана на потребителските рутери, уязвимостите във фърмуера на които водят до обстоятелството, че мрежовото съоръжение е включено в ботнети — мрежи, употребявани при DDoS-атаките. Списъкът със общоприетите условия ще бъде утвърден до края на 2023 година, а през 2024 година продуктите, които дават отговор на тези условия, ще бъдат маркирани с Cyber ​​​​Trust Mark — икона на щит. Маркировката също по този начин дава QR-код, съдържащ връзка към националния указател на сертифицираните устройства и настояща информация за сигурност.

Търговските вериги в Съединени американски щати бяха посъветвани да дадат приоритет на продуктите, маркирани с Cyber ​​​​Trust, като Amazon и Best Buy към този момент се причислиха към самодейността. Идеята беше подкрепена и от производителите на технологии: Cisco, Гугъл, LG, Qualcomm и Samsung.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР