САЩ спират от петък за срок от 30 дни влизането

...
САЩ спират от петък за срок от 30 дни влизането
Коментари Харесай

Тръмп затвори границите за европейци, ЕС възрази срещу едностранната мярка

Съединени американски щати стопират от петък за период от 30 дни влизането на своя територия на идващи от Европа непознати жители поради епидемията от новия ковид. Това заяви президентът Доналд Тръмп.

" За да избегнем попадането в страната на нови инфектирани, преустановяваме от петък в среднощ за 30 дни всички влизания от Европа в Съединени американски щати. Изключения ще се вършат за американски жители, които са минали съответните инспекции. Тези ограничавания няма да важат за Англия ", съобщи Тръмп в телевизионно послание.

Той не уточни съответни европейски страни, а единствено сподели, че ограничаването важи за цяла Европа, отбелязва Ройтерс.

Американският президент съобщи, че Европа носи част от виновността за епидемията от ковид в Съединени американски щати, където по най-нови данни има 1281 инфектирани и 37 умряли.

" Европейски Съюз не взе същите предохранителни ограничения за ограничение на пътуванията от Китай и други рискови страни. В резултат на това огромен брой огнища на болест в Съединени американски щати бяха подбудени от пристигнали от Европа хора ", сподели Тръмп.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР