САЩ смятат, че руските военни са дали 100 000 жертви

...
САЩ смятат, че руските военни са дали 100 000 жертви
Коментари Харесай

САЩ: Руските военни са дали 100 000 жертви в последните пет месеца

Съединени американски щати считат, че съветските военни са дали 100 000 жертви (убити и ранени) в последните пет месеца на сражения против украинските сили в региона на град Бахмут, предадоха международните организации и Българска телеграфна агенция.

 

Говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби заяви пред кореспонденти тази цифра, която се основава на оценки на американското разузнаване. В цифрата се включват над 20 000 убити, половината от които са от частната военна компания " Вагнер ".

" Офанзивата в Бахмут буксува и се е провалила ", съобщи Кърби.

 

Същевременно телевизия Си Ен Ен заяви, че някогашен американски морски пехотинец е бил погубен в Украйна.

 

Името му е Купър Андрюс. Телевизията се базира на родственици на убития. Той е умрял в бойни дейности към 19 април. В Украйна той се е сражавал на страната на украинските сили.

 

Представител на Държавния департамент заяви пред малкия екран, че ведомството удостоверява информацията за гибелта на жител на Съединени американски щати в Украйна, само че не разкрива името му. Според Си Ен Ен Андрюс е  бил част от задграничния легион, основан в Украйна, с цел да притегля доброволци от други страни на страната на украинските сили.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР