САЩ смятат, че руската армия не е успяла да реализира

...
САЩ смятат, че руската армия не е успяла да реализира
Коментари Харесай

САЩ: Стратегическите планове на Путин в Украйна се провалиха

САЩ считат, че съветската войска не е съумяла да осъществя стратегическите проекти на Владимир Путин във войната против Украйна. Това сподели на брифинг съветникът по националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан, съобщи „ Укрінформ “.

Съливан напомни, че съветският деспот е желал освен да завземе украински земи, само че и да заличи украинската еднаквост. „ Русия към този момент всъщност провали стратегическите си цели в Украйна. Киев оцеля, Харков оцеля, Одеса оцеля, огромните градове на Украйна в по-голямата част от територията на страната са в украински ръце. Те са смели и умели защитавани от украинската войска с поддръжката на Съединените щати и съдружниците от НАТО, както и други страни от цялостен ​свят “, споделиха от Белия дом.

Във Вашингтон са уверени, че Путин няма да успее в Украйна. Съединените щати подчертаха, че ще продължат да оказват помощ на украинското държавно управление. На 24 февруари, по разпореждане на Владимир Путин, съветската войска стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна, която продължава и до през днешния ден. Руските бойци правят военни закононарушения на украинска земя против цивилното население. Голямата цел на Путин е да анексира още украински територии, откакто през 2014 година окупира нелегално украинския полуостров Крим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР