САЩ смятат, че до средата на месец май Русия ще

...
САЩ смятат, че до средата на месец май Русия ще
Коментари Харесай

САЩ: До две седмици Русия може да анексира Донецка и Луганска области

САЩ считат, че доникъде на месец май Русия ще се опита да анексира украинските Донецка и Луганска области, съобщи „ Ню Йорк Таймс “.

Майкъл Карпентър, дипломат на Съединени американски щати в Организацията за сигурност и съдействие в Европа, съобщи, че Русия възнамерява провеждането на референдум в тези области, сходно на кримския сюжет. Тези референдуми, несъмнено, са противозаконни и непризнати от интернационалното право.

„ Тези дейности са като по учебник за Русия “, съобщи Карпентър. На 24 февруари съветската войска стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна, само че откакто беше разгромена в Киевска област, в този момент е съсредоточила офанзивата си в Донбас. Руската войска е окупирала елементи от Източна Украйна и желае по принудителен метод да ги анексира.

През 2014 година, когато стартира войната сред Русия и Украйна, съветските окупатори анексираха нелегално украинския полуостров Крим, а от този момент оказват поддръжка на проруските сепаратисти в Източна Украйна. На 24 февруари президентът на РФ Владимир Путин подреди пълномащабна война против Украйна, наричайки я „ специфична военна интервенция “. Тогава Путин излъга, че няма териториални искания към Украйна, а желае да я „ денацифицира “. Военната експанзия на Путин обаче не се развива по проект и окупаторската войска търпи големи загуби в човешка мощ и военна техника.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР