САЩ скоро ще обявят планове за налагане на мита върху

...
САЩ скоро ще обявят планове за налагане на мита върху
Коментари Харесай

Уолстрийт джърнъл: САЩ обявяват скоро митата върху стоманата и алуминия от ЕС

Съединени американски щати скоро ще разгласят проекти за налагане на мита върху стоманата и алуминия от Европейския съюз (ЕС), написа в. " Уолстрийт джърнъл ", представен от Ройтерс и Агенция Франс Прес.

На 1 юни изтича крайният период за краткотрайните изключения, направени от Съединени американски щати за плануваните обмитявания на вносна стомана и алуминий.

Вестникът се базира на осведомени с тематиката източници, съгласно които администрацията на Тръмп е подготвена да остави крайния период за изключението за Европейски Съюз да изтече. Според източниците към момента е допустимо да се реализира съглашение в последния миг, само че е малко евентуално.

На 23 март президентът Доналд Тръмп разгласи 25% мито върху вносната стомана и 10% върху вносния алуминий, само че направи краткотрайни изключения за Европейски Съюз, Канада, Мексико, Бразилия, Австралия и Аржентина.

Европейски Съюз упорства изключението за него да стане непрекъснато, само че във вторник европейският комисар за търговията Сесилия Малмстрьом съобщи, че това е едва евентуално и сподели, че в най-хубавия случай чака американците да наложат някакви квоти на Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР