САЩ ще започнат от 23 август да събират по 25%

...
САЩ ще започнат от 23 август да събират по 25%
Коментари Харесай

САЩ ще наложат мита върху още китайски вносни стоки

САЩ ще стартират от 23 август да събират по 25% мито върху още китайски артикули за 16 милиарда $, заяви офисът на комерсиалния представител на Съединени американски щати, представен от международните организации.

Тези нови мита се прибавят към към този момент въведени на 6 юли 25-процентни мита върху китайски артикули за 34 милиарда $. Китай реагира с налагане на същите мита върху американски артикули на същата стойност. Окончателният лист за мита върху китайски артикули за общо 50 милиарда $ съдържа 279 продукта.

Двете най-големи международни стопански системи са в търговски спор след обвиняванията на Съединени американски щати, че Китай употребява нападателни тактики, в това число киберкражби. Администрацията на Тръмп упреква Китай, че лишава американските компании от опцията да експлоатират лицензи, както и че прониква в американски търговски компютърни мрежи за приемане на забранен достъп до значима комерсиална информация.

На 1 август комерсиалният представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър заяви, че президентът Тръмп му е упълномощил да изследва опцията да усили митата от 10 на 25% върху китайски вносни артикули за 200 милиарда $.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР