САЩ ще внесат през идните дни в Съвета за сигурност

...
САЩ ще внесат през идните дни в Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Дипломатическа война в ООН заради Пхенян

САЩ ще внесат през идните дни в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации проекторезолюция с нови наказания против Северна Корея в отговор на осъществения във вторник от затворената комунистическа страна ракетен опит, предадоха международните организации.

Изстрелването от Северна Корея на междуконтинентална балистична ракета е очевидна и недвусмислена военна ескалация ", сподели през вчерашния ден на изключително съвещание на Съвета за сигурност, отдадено на тематиката, непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли.

Тя предизвести, че Съединени американски щати ще подхващат всички подобаващи ограничения, с цел да спрат севернокорейската нуклеарна и ракетна стратегия, като даже ще употребяват мощ, в случай че се наложи. Съединени американски щати въпреки всичко избират световни дипломатически дейности, акцентира Хейли.



Американският непрекъснат представител в Организация на обединените нации се разгласи по-конкретно за ограничение на доставките на нефт за севернокорейските въоръжени сили, за усилване на въздушните и морските ограничавания и за търсене на отговорност от представители на режима в Пхенян.

Ескалацията с изстрелването на постанова усилване на икономическия и дипломатическия отговор ", акцентира Хейли. Тя предизвести, че "времето притиска " и "трябва да се работи ".

Франция и Англия също поддържаха усилването на глобите против режима в Пхенян, който постоянно прави ракетни опити в нарушаване на резолюции на съвета.

Русия и Китай също осъдиха ракетния опит на Северна Корея, само че се оповестиха срещу потреблението на военна мощ против тази страна, както и против разполагането на американската система за противоракетна защита THAAD в Южна Корея.



Санкциите няма да решат севернокорейския въпрос, сподели съветският заместник-постоянен представител в Организация на обединените нации Владимир Сафронков, представен от Reuters. Сафронков прикани за изключване на опцията за предприемане на военни ограничения за решение на проблемите на Корейския полуостров. Опитите за икономическо задушаване на КНДР са неприемливи, добави той и прикани за разговор и съвещания с тази страна.



Изстрелването на ракетата от Северна Корея е "крещящо нарушаване " на резолюции на Организация на обединените нации и "неприемливо ", съобщи китайският непрекъснат представител в международната организация. Той прикани всички страни към въздържаност, отбягване на провокации и водене на разговор без условия.



Организация на обединените нации е приела общо шест пакета със наказания против Северна Корея, откогато тя извърши първия си нуклеарен опит през 2006 година Два от тях бяха гласувани предходната година за усилване на натиска върху затворената комунистическа страна и секване на нейните източници на валута, която отива за финансиране на неразрешената й нуклеарна и ракетна стратегия.

Тези наказания понижиха доста приходите на Северна Корея от въглища, значимо перо в нейния бюджет, и ускориха контрола върху износа и вноса в страната като цяло.

Не е ясно по кое време новата проекторезолюция ще бъде импортирана в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и гласувана, нито дали Русия и Китай ще й наложат несъгласие.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР