САЩ ще си поставят за цел да гарантират дългосрочно пребиваване

...
САЩ ще си поставят за цел да гарантират дългосрочно пребиваване
Коментари Харесай

НАСА ще съсредоточи усилията си към изследване на близкия Космос

САЩ ще си слагат за цел да подсигуряват дълготрайно престояване към Луната и на повърхността й

Целите на НАСА в близко бъдеще ще са свързани с продължение на работата на околоземна орбита, подготовка за полети до Луната, а след това до Марс и далечни планети в Слънчевата система.

Това съобщи шефът на НАСА Робърт Лайтфут на съвещание на Националния галактически съвет на Съединени американски щати в Центъра за галактически полети " Кенеди " в Кейп Канаверал, написа ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

При реализиране на програмата за проучване на Луната Съединени американски щати ще си слагат за цел да подсигуряват дълготрайно престояване към Луната и на повърхността й.

Очакваме, че първият полет до Луната ще бъде през 2020 година Възнамеряваме да създадем лунна орбитална платформа, с цел да изпълним полети до повърхността на Луната и назад и да се подготвим за проучвания на Марс ", изясни Лайтфут.

По думите му НАСА ще окаже подпомагане, с цел да може първият търговски самоходен уред на лунната повърхнина да стартира да действа през 2020 година Това ще подсигурява " националното стратегическо наличие " на Съединени американски щати на естествения сателит на Земята.

В региона на проучванията на Марс и други планети в Слънчевата система Съединени американски щати имат намерение да запазят лидерската си позиция. През 2020 година към Марс ще бъде изпратен самоходен уред и това ще е първата стъпка за инспекция на опциите за снабдяване на пример от грунта на марсианската повърхнина. Тази стратегия ще открие пътища за по-нататъшни проучвания ”, изясни Робърт Лайтфут./ Нова тв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР