САЩ ще се стремят да се върнат в Съвета на

...
САЩ ще се стремят да се върнат в Съвета на
Коментари Харесай

САЩ искат да се върнат в Съвета на ООН за правата на човека

Съединени американски щати ще се стремят да се върнат в Съвета на Организация на обединените нации за правата на индивида по-късно тази година, сподели американският държавен секретар Антъни Блинкън, представен от Ройтерс.

Блинкън сподели в записано видеообръщение към съвета, че държавното управление на президента на Съединени американски щати Джо Байдън ще работи за унищожаване на " несъразмерното фокусиране " на този орган на Организация на обединените нации върху американския съдружник Израел.

Съединени американски щати напуснаха съвета през юни 2018 година при ръководството на предходния американски президент Доналд Тръмп, само че държавното управление на Байдън върна страната като наблюдаващ по-рано този месец.

" С наслада разгласявам, че Съединени американски щати ще се стремят към избиране в Съвета за правата на индивида за мандата през 2022-2024 година Ние смирено молим за поддръжката на всички страни членки на Организация на обединените нации в нашия блян още веднъж да имаме място в този орган ", сподели Блинкън.

Предвижда се годишните избори за тригодишно участие в съвета, включващ 47 страни, да се проведат през октомври в Общото заседание на Организация на обединените нации. Англия, Китай и Русия са измежду актуалните членове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР