САЩ ще се присъединят към глобалната кампания, стартирана от Нова

...
САЩ ще се присъединят към глобалната кампания, стартирана от Нова
Коментари Харесай

Завой на САЩ и включване в Призива от Крайстчърч

САЩ ще се причислят към световната акция, стартирана от Нова Зеландия, за премахване на екстремисткото принуждение онлайн, заяви говорителката на Белия дом Джен Саки - завой в американската политика две години след отхвърли на администрацията на някогашния президент Доналд Тръмп да взе участие, съобщи Ройтерс.

Инициативата бе подета от новозеландския министър председател Джасинда Ардърн и френският президент Еманюел Макрон през 2019 година, откакто въоръжен нападател умъртви 51 индивида в две джамии в Крайстчърч, предавайки онлайн касапницата във Facebook.

В публично изказване късно нощес Саки разгласи, че Съединени американски щати ще се причислят към " Призива от Крайстчърч " за дейности за елиминиране на онлайн наличието, обвързвано с тероризъм и екстремистко принуждение.

Противопоставянето против потреблението на интернет от терористи и екстремисти за радикализация и рекрутиране е значим приоритет за Съединените щати. Присъединяването към обединението от държавни управления и компании, одобрили " Призива от Крайстчърч ", удостоверява нуждата от групови дейности, акцентира Саки.

 Европейски Съюз Виж още

Ардърн съобщи през днешния ден, че Съединени американски щати са били градивен и зает сътрудник по доста въпроси, свързани с " Призива " от началото на самодейността и че известието на Белия дом придава публична форма на тези връзки и съставлява заричане за още по-тясна взаимна работа.

Вашингтон " няма да подхваща стъпки, които биха нарушили правото на независимост на словото и на свободно сдружаване, предпазени от първата корекция на американската Конституция, нито ще наруши рационалните упования за запазване на персоналното пространство ", посочи Саки

Говорителят добави, че Съединени американски щати ще вземат участие във виртуална среща на върха на 14 май във връзка втората годишнина на акцията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР