САЩ ще разширят въздушната си база в Източна Европа, за

...
САЩ ще разширят въздушната си база в Източна Европа, за
Коментари Харесай

САЩ ще разширят военновъздушна база НАТО в Източна Европа със самолети, способни да носят ядрено оръжие

САЩ ще разширят въздушната си база в Източна Европа, с цел да приюти бойни самолети, способни да носят нуклеарно оръжие, заяви Newsweek. Това се показва в нов отчет, след години на обработване на по-тесни връзки с Унгария при по-големи старания за подсилване на границите на НАТО с Русия.

Правителствените контракти демонстрират,цитирани от английския The Telegraph споделят, че има проекти за модернизиране на военновъздушната база Кечкемет, която е унгарско военно оборудване, ситуирано югоизточно от столицата Будапеща. Базата евентуално ще стане дом на създадени в Съединени американски щати тактически изтребители F-15 Eagle, съгласно отчета, с незнаен брой самолети за близка поддръжка A-10 Warthog и транспортни самолети C-5 Galaxy. F-15 е сертифициран да носи нуклеарни гравитационни бомби B61-12.

През последните две години НАТО укрепва източния си фланг покрай Русия, като Швеция и Финландия влязоха в Алианса след спиране на дългогодишната политика на неутралитет.

Според ръководителя на Федералната разследваща работа на Германия Бруно Кал армията на Москва евентуално ще може да стартира офанзива против НАТО " най-късно до края на десетилетието ".

Американската армията има осем гарнизона в Европа, като отвори полски гарнизон през март 2023 година НАТО има и редица многонационални бойни групи в Източна Европа, една от които се управлява от Съединени американски щати. Алиансът удвои броя на бойните групи и затова войските в района след февруари 2022 година

Президентът на Америка Джо Байдън поръча спомагателни 20 000 бойци в Европа през първите няколко месеца от войната в Украйна, разполагайки повече от 100 000 американски бойци в Европа до края на юни 2022 година Много от тях служеха в източния фланг на НАТО.

Съединени американски щати подписаха съглашение с Унгария през юли 2021 година, което ще разреши на Вашингтон достъп до военновъздушната база Кечкемет, както и военновъздушната база Папа в западната част на страната. По-късно през годината различен меморандум, подписан в Будапеща, даде на Съединени американски щати достъп до гарнизоните Тата и Варпалота в Унгария.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР