САЩ ще работят с партньорите си в НАТО, за да

...
САЩ ще работят с партньорите си в НАТО, за да
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ у нас: Американското посолство не реди политиката в България


Съединени американски щати ще работят с сътрудниците си в НАТО, с цел да се отбранява всеки сантиметър територия на Алианса, в случай че бъде атакуван. Това съобщи посланикът на Съединени американски щати в България Кенет Мертен пред БТВ.

По думите му българите и българската политическа класа схваща , че е направила избора да е част от НАТО. Българите се възползват от чадъра за сигурност, който се обезпечава от НАТО. България е по-голяма сигурност с чадъра за сигурност от НАТО. Хората осъзнават, че НАТО е от действителна изгода за сигурността на страната, посочи Мертен.

Той добави, че корупцията съществува във всяка една страна , само че би трябвало да има механизми за засичане на корупцията. Българският парламент одобри закони, ориентирани към правосъдната промяна, уточни Кенет Мертен. И счита, че България се битки против корупцията и по какъв начин да се оправи с това предизвикателство.

Той означи, че всички демократични страни са изправени пред провокации , само че България е страна като Съединени американски щати и останалите страни, която търси метод да се оправи най-добре с корупцията. Важно е българите да имат доверие в политическите водачи и правосъдните системи, и е значимо съдружниците на България да схванат, че страната взе участие пълноправно в Европейски Съюз, сподели дипломатът.

Кенет Мертен е убеден, че българите са сносно осведомени и те наблюдават протичащото се в страната и отвън нея.

Той добави, че световният закон " Магнитски " е метод да се разкрие корупция и не важи единствено за България. Съединени американски щати следи деликатно какво се случва във всяка една страна, в това число и в България, само че към момента е рано да се оцени какво страната ни е направила в битката с корупцията. " Американското посолство не се намесва във вътрешната политика на България, нито другаде. Работата ни е да отстояваме пред управляващите и популацията да поддържат политики било то в Организация на обединените нации, НАТО, околна среда, военни въпроси. Не ни е работа да се намесваме във вътрешната политика на България. Ще работим с всеки, който е определен на власт в България ", безапелационен бе посланикът на Съединени американски щати в България.

За гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални, дипломат Мертен добави, че страни като Съединени американски щати и други в Европейски Съюз имат лимитирано въздействие в Русия. Американското посолство е доста по-малко в Русия отпреди. Важно е да се има поради, че гибелта на Навални се дължи на президента на Русия Владимир Путин, посочи посланикът на Съединени американски щати.

" Русия е станала страна, която толерира сходен тип неща - някой да умира, до момента в който е в пандиза ", засегнат е Мертен.

Запитан дали е имало интерес от страна на американски компании към закупуването на " Лукойл ", Мертен съобщи, че е имало няколко американски компании в България. Той обаче посочи, че не е в позиция да отговори до каква степен е имало предпочитание за пазаруване на " Лукойл ". Мертен обаче изрази вяра " Уестингхаус " да построи 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ " Козлодуй ".
 Шествие в поддръжка на Украйна се организира в София
Шествие в поддръжка на Украйна се организира в София

За малко беше блокиран " Орлов мост "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР