САЩ ще работят с партньорите си в НАТО, за да

...
САЩ ще работят с партньорите си в НАТО, за да
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ: Американското посолство не реди политиката в България

САЩ ще работят с сътрудниците си в НАТО, с цел да се отбранява всеки сантиметър територия на Алианса, ако бъде атакуван. Това съобщи посланикът на Съединени американски щати в България Кенет Мертен пред БТВ.

По думите му българите и българската политическа класа схваща, че е направила избора да е част от НАТО. Българите се възползват от чадъра за сигурност, който се обезпечава от НАТО. България е по-голяма сигурност с чадъра за сигурност от НАТО. Хората осъзнават, че НАТО е от действителна изгода за сигурността на страната, посочи Мертен.

Той добави, че корупцията съществува във всяка една страна, само че би трябвало да има механизми за засичане на корупцията. Българският парламент одобри закони, ориентирани към правосъдната промяна, уточни Кенет Мертен. И счита, че България се битки против корупцията и по какъв начин да се оправи с това предизвикателство.

Той означи, че всички демократични страни са изправени пред провокации, само че България е страна като Съединени американски щати и останалите страни, която търси метод да се оправи най-добре с корупцията. Важно е българите да имат доверие в политическите водачи и правосъдните системи, и е значимо съдружниците на България да схванат, че страната взе участие пълноправно в Европейски Съюз, сподели дипломатът.

Кенет Мертен е убеден, че българите са сносно информирани и те наблюдават протичащото се в страната и отвън нея.

Той добави, че световният закон " Магнитски " е метод да се разкрие корупция и не важи единствено за България. САЩ следи деликатно какво се случва във всяка една страна, в това число и в България, само че към момента е рано да се оцени какво страната ни е направила в битката с корупцията. " Американското посолство не се намесва във вътрешната политика на България, нито другаде. Работата ни е да отстояваме пред управляващите и популацията да поддържат политики било то в Организация на обединените нации, НАТО, околна среда, военни въпроси. Не ни е работа да се намесваме във вътрешната политика на България. Ще работим с всеки, който е определен на власт в България ", безапелационен бе посланикът на Съединени американски щати в България.

За гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални, дипломат Мертен добави, че страни като Съединени американски щати и други в Европейски Съюз имат лимитирано въздействие в Русия. Американското посолство е доста по-малко в Русия отпреди. Важно е да се има поради, че гибелта на Навални се дължи на президента на Русия Владимир Путин, посочи посланикът на Съединени американски щати.

" Русия е станала страна, която толерира сходен тип неща - някой да умира, до момента в който е в пандиза ", засегнат е Мертен.

Запитан дали е имало интерес от страна на американски компании към закупуването на " Лукойл ", Мертен съобщи, че е имало няколко американски компании в България. Той обаче посочи, че не е в позиция да отговори до каква степен е имало предпочитание за пазаруване на " Лукойл ". Мертен обаче изрази вяра " Уестингхаус " да построи 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ " Козлодуй ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР