САЩ ще продължат да правят всичко необходимо, за да гарантират

...
САЩ ще продължат да правят всичко необходимо, за да гарантират
Коментари Харесай

САЩ обещаха гаранции за износа на Русия при запазване на зърнената сделка

Съединени американски щати ще продължат да вършат всичко належащо, с цел да подсигуряват свободния и безвреден експорт на храни, в случай че бъде обновено съглашението за украинското зърно. Това съобщи държавният секретар на Съединените щати, Антъни Блинкен. Миналия месец, Русия се отхвърли от съглашението, което беше подписано благодарение на Организация на обединените нации и Турция, и имаше за цел облекчение на световната продоволствена рецесия след нашествието в Украйна.

Блинкен акцентира, че при положение на връщане към съглашението, Съединени американски щати ще работят за облекчение на рестриктивните мерки и пречките, които са затруднявали износа на храни и хранителни артикули от Русия. Целта е да се обезпечи, че всички страни могат да имат достъп до хранителни артикули на по-ниски цени.

Заседанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации бе концентрирано към продоволствената неустановеност, породена от спора в Украйна, и голям брой страни показаха отчаяние от решението на Русия да се откаже от съглашението. Според организацията на Организация на обединените нации, черноморското съглашение е помогнало за понижаване на международните цени на зърното с 23% след нашествието на Украйна, само че след отдръпването на Русия е имало скок на цените.

Заместник-посланикът на Русия в Организация на обединените нации, Дмитрий Полянски, упрекна западните страни в отвращение да оказват помощ за осъществяването на съветската част от съглашението и съобщи, че Русия е подготвена да размени украинското зърно с експорт на свое за Африка, цитира news.bg./Fakti.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР