САЩ ще продължат да оказват военна помощ на китайската провинция

...
САЩ ще продължат да оказват военна помощ на китайската провинция
Коментари Харесай

САЩ ще продължат да оказват военна помощ на Тайван

Съединени американски щати ще продължат да оказват военна помощ на " китайската провинция Тайван ", написа ТАСС, цитирайки. изказване, оповестено от ръководителя на пресслужбата на Държавния департамент Нед Прайс.

" Ние ще продължим да подкрепяме Тайван в поддържането на задоволителни качества за самоотбрана . Нашият ангажимент към Тайван е непреклонен и способства за поддържането на мира и стабилността в Тайванския проток и в района ", съобщи служителят на външното министерство.

" Съединените щати означават със угриженост естеството на продължаващите опити на Китай да сплаши своите съседи , в това число Тайван. Ние настояваме Пекин да спре да упражнява боен, дипломатически и стопански напън върху Тайван и вместо това да взе участие в градивен разговор с демократично определените представители на Тайван ".
 Съединени американски щати изпрати самолетоносач за независимост в Южнокитайско море и утешение на съдружници
Съединени американски щати изпрати самолетоносач за независимост в Южнокитайско море и утешение на съдружници

Контраадмирал: 30 година плувам в тези води, отлично е отново да съм в Южнокитайско море и да предизвиквам свободата

Съединени американски щати ще продължат да " задълбочават връзките си с демократичнен Тайван " като част от " насърчаването на споделен разцвет, сигурност и полезности в Индо-Тихия океан ", сподели той.

" Съединени американски щати ще продължат да поддържат мирното разрешаване на проблемите от двете страни на Тайванския проток в сходство с желанията и най-хубавия интерес на хората от Тайван ", добави Прайс.

По-рано представителят на китайското външно министерство Жао Лидзян съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да спрат всевъзможни военни контакти с Тайван . Той прикани " Съединените щати да съблюдават правилото на " един Китай " и наредбите на трите взаимни комюникете и неотложно да прекратят всички форми на контакт с Тайван , в това число във военната област ".

Дипломатът също по този начин означи, че Китай си резервира правото да " реагира в сходство с развиването на обстановката " .
 Китай плаши с
Китай плаши с " контраудар " поради контактите на Съединени американски щати с Тайван

" Гордиев възел " сред Китай, Съединени американски щати и Тайван
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР