САЩ ще предприемат действия в защита на демокрацията във Венецуела,

...
САЩ ще предприемат действия в защита на демокрацията във Венецуела,
Коментари Харесай

Помпейо: Вашингтон ще предприеме действия в защита на демокрацията във Венецуела

САЩ ще подхващат дейности в отбрана на демокрацията във Венецуела, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, представен от Франс прес.

Напрежение сред протестиращите и Националната армия набъбна през вчерашния ден, откакто режимът на Николас Мадуро затвори няколко гранични пункта. По заповед на Мадуро венецуелските сили за сигурност откриха огън по поддръжници на опозиционния водач Хуан Гуайдо, с цел да попречат на влизането на филантропична помощ във Венецуела от прилежащи страни.

" Съединени американски щати ще преминат към каузи против тези, които се опълчват на мирното възобновяване на демокрацията във Венецуела. Сега пристигна времето да се работи, с цел да се поддържат потребностите на обезверения венецуелски народ ", написа в Туитър държавният секретар.

Помпейо дефинира като бандити силите за сигурност, лоялни към венецуелския президент Николас Мадуро, които стреляха по протестиращи, отнемайки живота на минимум двама души по данни на неправителствената организация " Форо пенал ". Ранените са над 300, в това число колумбийци.

Гуайдо прикани интернационалната общественост да обмисли " всички разновидности ". Той добави пред медиите в колумбийския град Кукута, че на следващия ден ще взе участие в срещата на Групата от Лима, на която ще участва и вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс.

Гуайдо се прогласи за изпълняващ длъжността президент на Венецуела и беше приет от петдесетина страни, напомня Агенция Франс Прес.

Венецуелският опозиционен водач обаче не прикани поддръжниците си да продължат да рискуват живота си и да опитат още веднъж да пробият барикадите, издигнати от социалистическото държавно управление. Вместо това той насочи още един апел към въоръжените сили да поддържат опозицията, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР