САЩ ще предоставят на Украйна допълнително оръжия и оборудване на

...
САЩ ще предоставят на Украйна допълнително оръжия и оборудване на
Коментари Харесай

САЩ пращат нов пакет военна помощ на Украйна за 425 млн. долара

САЩ ще дават на Украйна в допълнение оръжия и съоръжение на стойност 425 млн. $ за продължаващата борба на Киев против съветската инвазия, оповестиха от администрацията на Джо Байдън, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Пакетът е част от последните средства от Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна, която е на стойност над 18 милиарда, която разреши на администрацията на Байдън да закупи оръжия, а не да употребява оръжейните ресурси на Съединени американски щати.

Средствата по самодейността ще бъдат употребявани за закупуване на муниции с лазерно ориентиране на стойност 300 млн. $ за събаряне на съветски безпилотни самолети, които ще включват боеприпаси за ракетните установки VAMPIRE, направени от L3Harris Technologies.

Администрацията разгласи също по този начин, че ще бъдат предоставени оръжия на стойност 125 млн. $, което стана вероятни с помощта на потреблението на президентските компетенции Джо Байдън да трансферира непотребни произведения и услуги от запасите на Съединени американски щати без утвърждение от Конгреса при изключителни обстановки.

Пентагонът съобщи, че става дума за спомагателни муниции за ракетни системи " земя-въздух " (NASAMS) и за високомобилни артилерийски ракетни системи (ХАЙМАРС), за 105- и 155-милиметрови оръдия, противотанкови оръжия TOW, противопехотни мини " Клеймор ", леко стрелково оръжие и дузина камиони.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР