САЩ ще предоставят една рота Страйкър за подсилване на бойната

...
САЩ ще предоставят една рота Страйкър за подсилване на бойната
Коментари Харесай

Американска рота Страйкър идва у нас

Съединени американски щати ще дават една рота " Страйкър " за укрепване на бойната група, на която сме водеща страна в многонационален детайл в границите на НАТО. Тази бойна група е под командването на висшия главнокомандващ на НАТО за Европа и ще предложим нейният пълководец да е българин.

Това заяви министър председателят Кирил Петков на общ брифинг с военния министър на Съединени американски щати Лойд Остин, който е на аудиенция в София. " Искам да благодаря на секретаря по защитата на Съединени американски щати Лойд Остин за това, че в този сериозен за света миг сподели същинска съюзна поддръжка към България ", съобщи българският министър председател.

" Говорихме какво може да създадем, с цел да укрепим източния фланг на НАТО . Говорихме за нашето съдействие ", заключи диалога си с премиера ни Остин. Изрази и признателност, че България поставя действителни и забележими старания, с цел да се оправи с бежанския поток от намиращата се във боен спор Украйна.

Правителството ни обаче остава изрично в това, че няма да праща въоръжение на Украйна.

" Говорихме за филантропична помощ, за мост на Дунава, за газова линия, за жп инфраструктура, тъй като тази инфраструктура е също толкоз значима. Не сме говорили за военна поддръжка за Украйна по никакъв метод, желая да кажа, че тези подправени вести не са истина . Работим по усилването на инфраструктурата ", сподели на собствен ред министър-председателят Кирил Петков.

" Руската експанзия сплоти целия свободен свят ", разяснява още Лойд Остин.

Лойд отхвърли коментар по настоящото положение на военните дейности в Украйна. " Няма по какъв начин да разясня планирането на военните дейности на съветската войска ", сподели американският боен министър. Той приветства и уговорката на България за увеличаване на източния фланг на НАТО. " Съединени американски щати работи извънредно интензивно с България и Европейския съюз, продължаваме да работим за нашата групова сигурност ", увери той.
 Затвърждаваме неуверената си позиция в НАТО, кахърен Димо Гяуров
Затвърждаваме неуверената си позиция в НАТО, кахърен Димо Гяуров

Предоставянето на ракетите С-300 е пропагандна подправена новина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР