САЩ ще предоставят 11 милиона долара на местни и международни

...
САЩ ще предоставят 11 милиона долара на местни и международни
Коментари Харесай

САЩ предоставят 11 млн. долара на бедстваща Либия

Съединени американски щати ще дават 11 милиона $ на локални и интернационалните организации, работещи в Либия след опустошителните наводнения, които убиха хиляди.

Tова разгласи в понеделник президентът Джо Байдън, представен от АП. 

" Държавният департамент и USAID ще оказват помощ за координирането на доставката на помощ на хората, които имат най-голяма потребност от нея, дружно с другите народи и организации с нестопанска цел по целия свят, които дават сериозна поддръжка като вода, храна, заслон и здравна помощ ", сподели президентът.

Той акцентира уговорката на Съединените щати да застанат до либийския народ в това предизвикателно време и да поддържат " политически път към единно , свободно и почтено определено държавно управление в Либия, което може дейно да отговори на потребностите на своя народ ".
 Организация на обединените нации предизвестява за нови рискове след бедствието в Либия
Организация на обединените нации предизвестява за нови рискове след бедствието в Либия

Рискът от заболявания и положението на други язовири тревожат специалистите

Припомняме, че Либия бе наранена от бурята " Даниел ", предизвикала смъртоносни наводнения, лишили живота на близо 20 000 души.

Според Международната организация по миграция съвсем 39 хиляди души са били принудени да изоставен домовете си заради урагана и наводненията в Североизточна Либия.

Либийските управляващи в действителност отделиха град Дерна, който пострада повече от други обитаеми места от пагубното наводняване в Либия, и в него се позволяват единствено избавителни екипи.

Причината за затварянето на Дерна и изтеглянето на хора от града бе точно заплахата от зараза, която може да се популяризира заради телата на мъртви хора и животни, намиращи се към момента под руините.

Организацията на обединените народи предизвести в понеделник, че епидемии могат да доведат до втора опустошителна рецесия в Либия - единствено седмица след бедствието.

Местните чиновници, филантропичните организации и Световната здравна организация " са загрижени за риска от експлоадиране на заболявания поради неналичието на чиста питейна вода.

Десетки хиляди локални поданици се нуждаят от вода, храна и съществени консумативи на фона на възходящ риск от холера, диария, дехидратация и недохранване, предизвестиха организациите на Организация на обединените нации.
 Бедствието в Либия: Отхвърлени предизвестия и липса на евакуация удавиха Дерна
Бедствието в Либия: Отхвърлени предизвестия и липса на евакуация удавиха Дерна

Експерти предизвестяват от дълго време, че язовирът на Дерна е заплашен от срив, само че управляващите реагират постепенно, макар че бурята към този момент е предизвикала безпорядък в Турция, Гърция и България

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси изрази угриженост по отношение на положението на още два язовира в Източна Либия. Агенцията смята, че отчетите по отношение на стабилността на двата язовира са " спорни ", оповестява " Дойче веле ".

Язовирът Джаза, който се намира сред интонации от бурята унищожен град Дерна и близкия Бенгази, и язовирът Катара покрай Бенгази са в положителни условия и действат, оповестиха в това време управляващите.

Язовирът Джаза е бил оборудван с помпи за облекчение на налягането.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР