САЩ ще предложи на България да купи последната модификация на

...
САЩ ще предложи на България да купи последната модификация на
Коментари Харесай

САЩ ще предложи на България да купи последната модификация на F-16

САЩ ще предложи на България да купи последната трансформация на F-16 - блок 72, известна като Viper (V). Това стана ясно от изявление на Ранди Хауърд, шеф за бизнес развиване в " Локхийд Мартин " във вторник вечерта, оповестява " Монитор ".   Тогава компанията показа модела в София. Кабинетът одобри план за пазаруване на 8 изтребителя.

От " Локхийд Мартин " твърдят, че ще съумеят да изпълнят условията на плана на българското държавно управление. Джеймс Робинс, старши управител в компанията, изясни, че ще предложат всички нужни системи, симулатори и обслужване на самолетите до края на виталния им цикъл. Той сподели, че F-16V е аероплан от четвърто потомство, само че употребява системи от пето потомство, които са на съоръжение в F-22 и F-35. F-16V може да лети до 2045 година и има живот от 12 000 часа.

F-16 е най-разпространеният изтребител в света. Претърпял е голям брой модернизации и дава отговор на всички критерии и стандарти на НАТО. Многоцелевият военен аероплан е потвърдил неведнъж своите благоприятни условия във воденето на въздушен пердах, нанасянето на удари по наземни цели и защита на въздушно пространство на Алианса, известно в страните членки като Air policing. Именно този модел е и измежду разновидностите за модернизиране на родните Военновъздушни сили, като за възможното закупуване на осем такива машини, страната ни е поискала цели четири предложения от разнообразни страни.

В момента 300 самолета от модификацията на F-16 пазят небето на Алианса над Европа и са в непрекъснато бойно дежурство.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР