САЩ ще позволят на Украйна да нанася удари още по-навътре

...
САЩ ще позволят на Украйна да нанася удари още по-навътре
Коментари Харесай

САЩ ще разрешат удари в дълбокия тил на Русия, ако Москва разшири фронта

Съединени американски щати ще разрешат на Украйна да нанася удари още по-навътре в Русия, в случай че Москва " се опита да разшири фронта ". Това съобщи помощник-държавният секретар на Съединени американски щати за Европа Джеймс О'Брайън на чуване в комисията по външни връзки на Камарата на представителите, предават РБК и " Фокус ".

В момента украинските въоръжени сили могат да нанасят удари единствено на 100 км от границата, което е доста по-малко от 300 км обхват на ракетите ATACMS. Служителят на Държавния департамент беше запитан за броя на съветските бази, които Белият дом не разрешава на Украйна да нападна.

" Ако Русия се опита да разшири този фронт, на Украйна ще й бъде разрешено да нанася удари по цели на по-голямо разстояние ", уточни О’Брайън.

Преди това съветският президент Владимир Путин предизвести, че Русия може да даде несъразмерен отговор на доставката на оръжия с огромен обхват на Украйна. Той също по този начин означи, че сходна стъпка би означавала директно присъединяване на Съединени американски щати в спора.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР