САЩ ще отпуснат 55 млрд. долара на Африка през следващите

...
САЩ ще отпуснат 55 млрд. долара на Африка през следващите
Коментари Харесай

САЩ дават 55 млрд. долара на Африка през следващите три години

САЩ ще провиснал 55 милиарда $ на Африка през идващите три години, а американският президент Джо Байдън се готви за започващата през днешния ден във Вашингтон тридневна среща на върха Съединени американски щати - Африка, съобщи Ройтерс.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан сподели, че на този конгрес Съединени американски щати ще предложат запаси за икономическо развиване и добави, че задължението на Вашингтон да влага в страните от африканския континент е относително огромен по отношение на други страни.

В сряда Байдън ще даде тържествена вечеря на към 50 африкански водачи и ще разгласи, че поддържа концепцията Африканският съюз да влезе в Г-20.
Американският президент упорства измежду непрекъснатите членове на съвета за сигурност на Организация на обединените нации да има и африканска страна.

Байдън от началото на мандата си е посетил доста страни от Азия, Европа и Близкия изток, само че до момента не е пътувал в Африка и срещата на върха ще е най-значимият му до момента опит да вникне в комплицираната политическа картина на африканския континент, показва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР