САЩ ще натиснат съюзниците си от НАТО, особено Германия, да

...
САЩ ще натиснат съюзниците си от НАТО, особено Германия, да
Коментари Харесай

САЩ оказват натист над НАТО

САЩ ще натиснат съдружниците си от НАТО, изключително Германия, да усилят военните си разноски поради нарасналата опасност от Русия. Това съобщи неназован почитан източник от Държавния департамент на Съединени американски щати в навечерието на срещата на алианса в Брюксел в петък, предава „ Ройтерс”.

Попитан дали номинираният за Държавен секретар Майк Помпео ще участва на срещата, в случай че бъде утвърден и от Сената в четвъртък, източникът съобщи: „ Следим деликатно това, само че сега нямам какво да кажа “.

Към момента може да се каже единствено, че и.д. държавен секретар Джон Съливан ще участва на срещата на външните министри на страните от НАТО, уточни той, съобщи „ Фокус”. „ В нито един миг след края на Студената война НАТО не е бил по-актуален от през днешния ден и ние виждаме тази възобновена новост на първо място в съветската експанзия “, е декларирал източникът.

„ Руското държавно управление показва опциите си да заплашва, насилва, подкопава и даже да нахлува в прилежащите й страни “, акцентира той, като, съгласно неговите думи, Москва е „ дестабилизиращ фактор “ в Украйна, Грузия и Сирия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР