САЩ ще изпратят още 400 милиона долара военна помощ на

...
САЩ ще изпратят още 400 милиона долара военна помощ на
Коментари Харесай

САЩ изпращат на Украйна още $400 млн. военна помощ

Съединени американски щати ще изпратят още 400 милиона $ военна помощ на Украйна.  Това заяви АП, като цитира свои източници. 

Съобщението идва на фона на опасенията, че финансовата помощ за войната против Русия може да намалее малко, в случай че републиканците поемат контрола над Конгреса.
 Републиканците се приближават до надзор върху Конгреса
Републиканците се приближават до надзор върху Конгреса

Съдбата на Сената остава неразбираема

Според публични лица, пакетът с помощ ще съдържа огромни количества муниции и за първи път високомобилни системи за противовъздушна защита Avenger. Официални лица споделиха, че ще има муниции за високомобилните артилерийски ракетни системи, известни като HIMARS, които Украйна сполучливо употребява в контранастъплението си против Русия. Ще има и минохвъргачки и ракети за противовъздушната система земя-въздух Hawk.

В Белия дом съветникът по националната сигурност Джейк Съливан сподели, че новият пакет от помощи ще бъде значим принос за противовъздушната защита.

" Тази засилена противовъздушна защита ще бъде от решаващо значение за Украйна, защото Русия продължава да употребява крилати ракети и ирански дронове, с цел да нападна сериозна гражданска инфраструктура ", сподели Съливан. Той не разиска общото финансиране, само че означи, че то ще включва ракети Stinger за системата Avenger.

Допълнителните муниции и благоприятни условия за противовъздушна защита идват, когато съветските войски започнаха да се изтеглят от основния украински град Херсон,  което може да означи повратна точка във войната.

Херсон е единствената провинциална столица, която Москва завладя, и съветското евакуиране може да разреши на Украйна да си върне територията на юг, която беше изгубила. Украински публични лица признаха, че силите на Москва нямат различен избор с изключение на да избягат от Херсон, само че останаха внимателни, страхувайки се от засада.
 Съединени американски щати изпращат още 400 млн. $ военна помощ на Украйна и 1100 дрона Phoenix Ghost
Съединени американски щати изпращат още 400 млн. $ военна помощ на Украйна и 1100 дрона Phoenix Ghost

Създават щаб за подкрепяне на сигурността на Украйна в Германия

Припомняме, че на 4 ноември беше обявено, че  Съединени американски щати изпращат на Украйна още 400 милиона $ военна помощ и основават щаб за подкрепяне на сигурността в Германия, който ще следи всички прехвърляния на оръжия и военно образование за Украйна. 

Новият команден пункт, наименуван Група за подкрепяне на сигурността в Украйна, алармира за по-постоянна, дълготрайна стратегия за продължение на подпомагането на Киев в битката му против Русия, сподели представителят на Пентагона Сабрина Синг пред кореспонденти в Пентагона. Той ще се управлява от старши офицер с три звезди и ще има към 300 чиновници, които ще следят стратегиите за помощ и образование за оръжия, сподели представителят на американската войска в Европа полковник Мартин О`Донъл.

400 милиона $ включват контракти за 1100 дрона Phoenix Ghost, финансиране за възобновяване на 45 танка и спомагателни 40 речни лодки, наред с други системи, сподели тогава  Пентагонът.

Дронът Phoenix Ghost е въоръжен " дрон камикадзе ", който експлодира при контакт с задачата си.
 Съединени американски щати ще основат в Германия нов щаб за дълготрайна военна помощ за Украйна
Съединени американски щати ще основат в Германия нов щаб за дълготрайна военна помощ за Украйна

Група за подкрепяне на сигурността в Украйна

Тъй като оръжията се доставят посредством Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна, те няма да бъдат подготвени за неотложно прекачване в Киев. Оръжията, предоставени посредством финансиране от USAI, се получават посредством по-дългосрочни индустриални контракти, вместо да бъдат извлечени от запасите от оръжия в Съединени американски щати.

Съединени американски щати са дали на Украйна повече от 18,2 милиарда $ оръжия и друго съоръжение от началото на войната на 24 февруари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР