САЩ ще изпратят на Украйна военна помощ за още 400

...
САЩ ще изпратят на Украйна военна помощ за още 400
Коментари Харесай

САЩ изпращат военна помощ за още 400 млн. долара на Украйна

САЩ ще изпратят на Украйна военна помощ за още 400 млн. $ и основават в Германия команден център за подпомагане в региона на сигурността. Центърът ще дава отговор за прехвърлянето на всички оръжия за Украйна и образованието на украински бойци, разгласи през днешния ден Пентагонът.
Прочетете още
Новият команден пост, наименуван Група за подпомагане за сигурността на Украйна, е сигнал за по-продължителна и дълготрайна стратегия в поддръжка на Киев в битката му против Русия, сподели говорителката на Пентагона Сабрина Сингх, представена от Българска телеграфна агенция.

Пакетът от новите 400 млн. $ включва контракти за 1100 дрона " Финикс гоуст ", финансиране на ремонта на 45 танка, 40 речни катера и други системи. Но защото оръжията ще минават по схемата " Инициатива за подпомагане в сигурността на Украйна " и няма да бъдат доставени неотложно на Киев. Оръжията по тази самодейност се поръчват от производители, а не се изваждат от оръжейни хранилища, разясни АП.

От началото на войната на 24 февруари Съединени американски щати са доставили на Украйна оръжия и друго съоръжение за 18,2 милиарда $.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР