САЩ ще изпратят до 60 млн. дози от ваксината на

...
САЩ ще изпратят до 60 млн. дози от ваксината на
Коментари Харесай

САЩ изпращат 60 млн. дози „АстраЗенека“ на по-бедните страни

САЩ ще изпратят до 60 млн. дози от имунизацията на „ АстраЗенека “ за по-бедните страни, които страдат от дефицит. Решението бе взето след възходяща рецензия от СЗО, че администрацията на Байдън натрупа ваксини, до момента в който други страни страдат, съобщи „ Франс прес “.

Това бе оповестено, откакто Байдън беседва с премиера на Индия Нарендра Моди и двамата се ангажираха " да работят дружно в тясно съдействие в битката против COVID-19 ". Предстоящата помощ, въпреки и лимитирана, е смяна за Белия дом, който до момента не бе податлив да отстъпва на други страни огромни количества от остатъка от препарати за имунизации, отбелязва „ Ню Йорк Таймс “.

Президентът Джо Байдън сподели, че Съединени американски щати са “решени да оказват помощ на Индия в миг на нужда”, като неотложно дават материали за произвеждане на ваксини, лечебни средства, проби, вентилатори и защитно оборудване”.

Щатите към този момент подписаха съглашения да доставят 2,5 млн. дози на Мексико и 1,5 млн. на Канада. В момента в страната позволени за потребление са имунизациите на „ Пфайзер “, „ Янсен “ и „ Модерна “, като на територията ѝ бяха създадени милиони дози от препарата на „ АстраЗенека “, които обаче към този момент не могат да бъдат употребявани.

Около 10 млн. дози от имунизацията на " АстраЗенека " към този момент са създадени, само че би трябвало да минат инспекция от Агенцията за надзор за покриване на правила за качество, като процедурата може да бъде приключена в идващите седмици. Още към 50 млн. дози са в разнообразни стадии на произвеждане и може да са налични за експорт през май и юни, стига федералната организация да ги разгласи за годни, отбелязва " Вашингтон пост ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР